در انسان و بعضي حيوانات (گربه) باطری سمعک برتري راههاي شنيداري و مراكز دگرسويي از ديرباز مورد توجه بوده است. اين برتري حداقل بر مبناي مطالعات عمده آناتوميك بويژه در زمينه پردازش محركهاي شنيداري، صورت پذيرفته است. (Kimura 1961)
اينكه آيا اين مزيت دگرسويي در پاسخهاي الكتروفيزيولوژيك در انسان و ساير جانداران وجود داشته باشد، خيلي روشن نيست.
تحقيقات در مورد laterality در انسان نتايج متناقضي داشت:
- عدم وجود تفاوت دامنه، به ازاي محرك كلامي بين دو نيمكره
- زمان نهفتگي كوتاهتر، و دامنه بيشتر براي ALR هايي كه از نيمكره باتری سمعک دگرسو در قبال نيمكره همسو با تحريك بدست آمده است.
Mononen و 1977 Seitz مطالعه كاملي در اين زمينه انجام دادند. محرك در اين مطالعه، كليك بود، كه به صورت تك گوشي monaural و دايكوتيك ارائه ميگرديد و هر ازگاه (به صورت موقت) درون يك جمله جاي داده ميشد.
از بيمار خواسته ميشود، كه جاي كليك را در طول اداي جمله تشخيص بدهد. امواج AER از روي لبهاي پاريتال (جايگاههاي الكترودي C3 و C4) ثبت ميگرديد. زمان نهفتگي به مقدار قابل توجهي، به ازاي محرك بیمه سمعک Click-Sentence كه به صورت دايكوتيك ارائه ميگرديد و از سوي كنترالترال ثبت ميشد، كاهش يافت.
هيچگونه laterality براي دامنه پاسخ يا براي شرايط كليك تك گوشي مشاهده نشد.
بوضوح مشخص است كه نميتوان آناتومي AER را جدا از عوامل مربوط به محرك توصيف كرد. (عواملي نظير ارائه يك گوشي در مقابل دو گوشي) و امكان قرارگيري الكترود.
38) برخلاف تجربيات كلينيكي بسيار با ABR، محققان كمتري به انجام ALR در بيماريهاي CNS پرداختهاند. در مطالعهاي كه توسط kmight و همكارانش صورت پذيرفته است (1980) ده بيمار با ضايعه لب فرونتال يكطرفه، ده بيمار با ضايعه تمپوروپاريتال يكطرفه كه با CTScan ابتلاء آنها قطعي تشخيص داده شده بود مورد ارزيابي ALR قرار گرفتند.
دامنه جزء N1 از امواج ALR، بواسطه پاتولوژي لب فرونتال تغييري نكرد، و حتي به نظر ميرسيد كه با تحريك دگرسويي از حد انتظار بيشتر هم شد.
درباره این سایت